Palletranden

Palletranden

Wat is een palletrand of opzetrand?

Een palletrand is een opzetrand van hout, metaal of kunststof. Door het gebruik van stapelbare palletranden verandert u in een handomdraai een pallet in een palletkist van elke gewenste hoogte. Een palletrand is 20 cm hoog en kan bestaan uit 1 plank van 20 cm of 2 planken van elk 10 cm.

De 4 zijden van de palletrand zijn met scharnieren aan elkaar verbonden. De rand kan door deze scharnieren eenvoudig ingeklapt worden wanneer hij niet gebruikt wordt. Een praktische oplossing om ruimte te besparen bij retourtransport of opslag.

Voorkom onnodige kosten door breuk of schuiven

Dozen die van pallets vallen omdat ze slordig opgepakt zijn of pallets die omvallen omdat ze te zwaar beladen zijn. Vervelende en onveilige scenario’s, maar niet ondenkbaar.

‘Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt.’ Ondanks dat uw zending goed verpakt wordt, liggen fouten op de loer. En deze fouten brengen onveilige situaties en onnodige kosten door breuk en beschadiging van de goederen met zich mee.

Palletranden: een veilige en duurzame oplossing

Palletranden zijn een eenvoudige en betaalbare oplossing om bovenstaande scenario’s te voorkomen. De randen houden uw producten op hun plaats zonder dat de zending gaat schuiven. Door gebruik te maken van palletranden creëert u een stevige maar eenvoudig te demonteren industriële kist voor het veilig vervoeren van uw goederen.

Palletranden zijn een duurzaam en goed alternatief voor het bekende folie dat veel gebruikt wordt om schuiven van dozen tegen te gaan. De folie is echter slechts voor eenmalig gebruik en daarom een hogere belasting voor het milieu dan een palletrand die steeds opnieuw gebruikt wordt.

Nieuwe of gebruikte palletranden uit voorraad

Of u nu op zoek bent naar nieuwe of gebruikte palletranden, wij hebben altijd voldoende palletranden op voorraad om binnen 24 uur te leveren.

Onze kwalitatieve palletranden zijn voorzien van ijzeren hoeken die bescherming bieden tegen beschadiging en voor extra stevigheid zorgen. Uiteraard zijn onze palletranden, net zoals al onze pallets, volgens de ISPM15 certificering geproduceerd. Deze certificering is een internationaal keurmerk en staat voor kwaliteit en een wereldwijde transportgarantie.

 

Hulpstukken voor de palletrand

Voor het afsluiten van uw pallets kunt u gebruik maken van palletdeksels. Deze passen precies op de palletranden. Op deze manier kunt u uw producten stof- en vochtvrij vervoeren of opslaan.

Voor het makkelijk onderverdelen van producten kunt u een vakverdeler in de pallet plaatsen. Makkelijk om met name kleinere producten overzichtelijk uit elkaar te houden.

Om het stapelen van de palletranden makkelijker te maken, zijn er speciale pallethoeken verkrijgbaar. Deze zorgen er ook voor dat een rand niet kan wegglijden.

 

Afwijkende afmetingen nodig?

De meest gebruikte afmetingen voor opzetranden zijn 80 x 120 cm en 100 x 120 cm. Hebt u een andere afmeting nodig?

Neem dan contact op met een van onze specialisten. Zij beantwoorden uw vragen en kijken wat voor u de beste oplossing is. Wij zijn telefonisch te bereiken op telefoonnummer (0315) 617 799 of via mail: info@apc-pallets.nl. U kunt ook ons contactformulier invullen.

Informeer naar de mogelijkheden