Pallets verkopen

Gebruikte of oude pallets verkopen

Gebruikte pallets over die u niet meer gebruikt? Zonde om ze te laten staan. Naast dat ze veel ruimte in beslag nemen, kunnen ze heel gemakkelijk hergebruikt, gerecycled of zelfs gerepareerd worden.

Veel oude pallets staan wortel te schieten in een opslag of hoek van het magazijn. Als u zeker weet dat u ze niet meer gaat gebruiken, overweeg dan om ze te verkopen. Gebruikte pallets kunnen heel goed nog meerdere rondes mee.

Beschadigde pallets kunnen in de meeste gevallen gerepareerd worden zodat ze weer vele malen gebruikt kunnen worden. Pallets die te slecht zijn voor reparatie, worden op een milieuvriendelijke manier verwerkt tot bijvoorbeeld spaanplaat, houtsnippers of pelletkorrels. Ook verbranding waarbij energie wordt teruggewonnen is een mogelijkheid. Zo dragen we ons steentje bij aan een betere wereld. Gebruikte pallets zijn door hun milieuvriendelijke levenscyclus daarom de meest duurzame pallets.

Hoe verkoop ik mijn oude pallets?

Er is een levendige handel in gebruikte pallets, zeker omdat een tweedehands pallet een stuk voordeliger in aanschaf is dan een nieuwe pallet. Overtollige pallets zijn geld waard! Dus laat ze niet ongebruikt staan, maar bied ze voor verkoop aan.

Wij kopen alle soorten en maten oude en gebruikte pallets op. Zowel hout als kunststof. Ook kapotte pallets zijn geen probleem, die worden gerecycled of indien mogelijk gerepareerd. Natuurlijk is niet elke pallet meer te repareren, en dat kunnen wij het beste inschatten.

Daarom vragen wij vooraf foto’s van de pallets te sturen via mail of whatsapp. Wij kunnen dan een goede inschatting maken van de staat van de aangeboden pallets. Wij kunnen ook bij u op locatie komen, dan beoordelen we ter plekke de aangeboden pallets.
In beide gevallen ontvangt u achteraf een beoordelingsrapport van ons.

Kunnen wij uw pallets nog een tweede leven geven? Dan kopen we ze graag van u!

Wat krijg ik voor mijn gebruikte pallets?

Het bedrag dat wij voor uw gebruikte pallets betalen is afhankelijk van een aantal factoren. De soort pallet, de afmeting en het materiaal. Een kunststof pallet is bijvoorbeeld duurder dan een houten pallet. De staat van de pallets bepaalt ook voor een groot deel de prijs.

Kunnen wij de pallets zo inzetten voor hergebruik of moeten ze eerst gerepareerd worden? En in het geval van reparatie; betreft het een kleine of een grote reparatie? Over het algemeen geldt: hoe beter de staat van de pallets, hoe hoger de prijs die u ontvangt. Van één ding kunt u zeker zijn: u krijgt bij ons altijd een eerlijke prijs!

Hoe gaat het ophalen in zijn werk?

Nadat wij uw pallets hebben beoordeeld, kunt u een afspraak maken om de pallets op te laten halen door een mail te sturen naar planning@apc-pallets.nl of te bellen met (0315)  617 799.

Zorg ervoor dat de pallets netjes op elkaar gestapeld staan, maximaal 17 stuks hoog. Pallets in een stapel mogen verschillende afmetingen hebben, mits ze goed met een heftruck in de vrachtwagen geladen kunnen worden. Daarvoor dient een heftruck op de locatie aanwezig te zijn. Na het afhalen ontvangt u van ons een sorteerrapport waar duidelijk in vermeld staat hoeveel pallets wij hebben opgehaald, wat de staat van de pallets is en hoeveel wij u daarvoor betalen.

Het is ook mogelijk dat u uw pallets zelf aflevert bij ons. Alle stappen van fotograferen tot een afspraak maken blijven hetzelfde, met als verschil dat wij de pallets niet halen maar dat u ze brengt.

Wilt u eerst meer weten over het verkopen van uw overtollige pallets?

Wilt u eerst wat meer informatie over het verkopen van uw gebruikte of overtollige pallets? Neem dan contact op met een van onze specialisten. Zij beantwoorden uw vragen en kijken wat voor u de beste oplossing is. Wij zijn telefonisch te bereiken op telefoonnummer (0315) 617 799 of via mail: info@apc-pallets.nl. U kunt ook ons contactformulier invullen.

Informeer naar de mogelijkheden