DUURZAAMHEID

Heeft u oude pallets?
Deze zijn 100% recyclebaar!

Nederland moet een groene, circulaire economie worden. Hier draagt APC Pallets graag zijn steentje aan bij. Om de circulaire economie te stimuleren maken wij gebruik van duurzame grondstoffen en gebruikte producten zonder afval.

Ten eerste hebben we ons in 2020 gevestigd in een geheel duurzaam nieuwbouwpand in Terborg. Het pand is voorzien van 464 zonnepanelen waardoor we energieneutraal werken. ten tweede gaat al het oude hout dat we binnenkrijgen of niet meer door ons gebruikt kan worden naar de spaanplaatindustrie, waar het een nieuw leven krijgt en tot een bruikbare grondstof wordt verwerkt. Op deze manier recyclen wij dus bruikbare pallets tot nieuwe pallets, en onbruikbare pallets tot producten waarvoor deze nog wél bruikbaar zijn. Zo gaat er zo min mogelijk hout verloren.

Ten derde zijn wij voorzien van energie-efficiënte warmtepompen voor warm water en warme voetjes. Tot slot voeren wij het regenwater op een natuurlijke manier af via wadi’s. Een wadi bergt het regenwater en zuivert het, waarna het water op ene natuurlijke manier infiltreert in de ondergrond in plaats van dat wij het afvoeren via het rioleringssysteem.

Zo draagt APC Pallets bij aan een duurzamere wereld!

Meer informatie over het recyclen van pallets? Hier lees je meer over hoe en waarom wij dit doen. Meer weten over onze samenwerking op het gebied van duurzaamheid met onze partners? Klik dan hier.

Meer informatie

Wij zijn de vakbekwame partner in de inkoop en verkoop van duurzame pallets, kisten, palletranden en gitterboxen.

Maak uw wensen kenbaar