Transport

Stuwhout

Stuwhout, ook wel stophout genoemd, is hout dat gebruikt wordt om de lading voor transport vast te zetten.
Wij bieden bij onze transporten stuwhout aan, zodat wordt voorkomen dat lading gaat verschuiven of rollen.
Stuwhout kan ook gebruikt worden als opvulling wanneer het product dat vervoerd wordt net iets kleiner is dan de verpakking.

Oorspronkelijke functie stuwhout

Vroeger werd stuwhout gebruikt in de scheepsvaart om ladingen van schepen op hun plaats te houden bij heftige weersomstandigheden. Men legde op de scheepsbodem een laag houten stuwbalken in de richting van de waterafvoer zodat het water vlot weg kon vloeien. Daar dwars overheen werd een tweede laag stuwhout gelegd, waaronder de lucht vrij kon blijven circuleren.

Tegenwoordig is het gebruik van stuwhout in de scheepvaart verminderd door de komst van zeecontainers, maar wordt stuwhout in wegtransport en in de op- en overslag nog veelvuldig gebruikt. Stuwhout voor wegtransport bestaat vaak uit houten balken die voorzien zijn van sleuven, waardoor men afbindband kan halen om de lading vast te maken.
Ook met behulp van keggen (dat zijn houtblokken die aan één kant schuin zijn afgesneden) klemt men ladingen extra stevig vast. Stalen liggers en profielen worden ook tijdens transport beschermd door er stuwhout tussen te leggen met als doel géén beschadiging op plaats van bestemming.

Goede kwaliteit stuwhout

Stuwhout is in vele maten en varianten te krijgen en afhankelijk van de lading kies je voor een bepaalde soort. Bij APC passen we het stuwhout aan naar uw vraag. We leveren specifieke bewerkingen voor de lading, zoals stuwhout voorzien van:

  • Een groef voor bandstaal;
  • Gefreesde balken;
  • Schuin afgekorte balken.

Wij gebruiken alleen stuwhout van de beste kwaliteit om ervoor te zorgen dat de lading tijdens transportatie niet beschadigd raakt.

Heat Treatment

Om te voldoen aan de maatregelen van ISPM 15 leveren wij ons stuwhout met een Heat Treatment. De maatregelen van ISPM 15 voorkomen verspreiding van levend ongedierte door transport van houten verpakkingen zoals stuwhout. Stuwhout dient voor internationaal transport behandeld en gemarkeerd te worden. Dankzij de hittebehandeling voldoet ons stuwhout aan de ISPM 15 norm. Bij de uitvoering van een Heat Treatment wordt de kern van het hout behandeld met een extreem hoge temperatuur, waardoor het alle insecten in alle stadia doodt, zodat jouw goederen insectenvrij zijn. Hierdoor wordt voorkomen dat het hout zijn kwaliteit verliest. De hittebehandeling is ook nog eens beter voor het milieu dan het gebruik van vergif voor de doding van insecten.

APC doet meer dan alleen jouw (maatwerk)pallets leveren. We voorzien het hele proces! Wij zorgen er voor dat uw lading zonder schade de plaats van bestemming bereikt. Wil je meer weten over ons stuwhout? Neem dan contact op via 0315-617799 of mail naar info@apc-pallets.nl.

Meer informatie

Wij zijn de vakbekwame partner in de inkoop en verkoop van duurzame pallets, kisten, palletranden en gitterboxen.

Maak uw wensen kenbaar