DUURZAAMHEID

Pallet Pool:
Pallets hergebruiken

Bij APC Pallets ligt de nadruk op het hergebruiken van het door ons geleverde materiaal, zoals pallets en verpakkingsmaterialen. Het opnieuw gebruiken van grondstoffen en afval wordt ook wel circulaire economie genoemd. Bij een circulaire economie draag je bij aan een duurzame economie voor de toekomst. Dit hebben we hoog in het vaandel staan.

De circulaire economie draait om het effectiever omgaan met grondstoffen waarbij de levensduur verlengd wordt. En dat is ook noodzaak, want de grondstoffen in de wereld raken langzaam op. Dus waarom zouden we deze zomaar weggooien?

Het recyclen van pallets bij APC Pallets gaat als volgt:

  1. APC Pallets levert zijn pallets aan de klant
  2. De klant verpakt zijn producten op deze pallets
  3. De klant verzamelt de pallets na gebruik weer
  4. APC Pallets haalt de pallets weer op
  5. APC Pallets kijkt de pallets na, ontdoet ze van afval en repareert kapotte pallets
  6. De pallets worden weer ingezet voor de klant

Dit proces, de pallet pool, herhaalt zich telkens weer. Hierdoor gaan we op den duur kostenefficiënter te werk. Dit leidt tot gunstige prijscondities voor onze klanten.

Wet- en regelgeving voor het hergebruiken van hout

Voor hout is de recycling-/circulaire doelstelling gesteld op 55%. De afspraken zijn gemaakt tot en met 2025. Voor verpakkingsafval, geldt dat gemiddeld 65% in 2025 en 70% in 2030 gerecycled moet worden. Onze samenwerkingen met partners dragen bij in het behalen van deze doelstelling én werken op termijn kostenefficiënter.

Het hergebruiken van ons materiaal doen we niet alleen met onze pallets, maar ook met de verpakkingsmaterialen die wij meeleveren. Zo kunnen wij bijdragen aan het reduceren van CO2-uitstoot en het verlagen van de vraag naar fossiele grondstoffen.

Wil je meer weten over onze werkwijze, wil je zelf ook bijdragen aan de circulaire economie en/of wil je kostenefficiënter met verpakkingsmateriaal om gaan? Neem contact op met Bart middels het contactformulier of de Whatsapp button aan de rechterzijde.

Meer informatie

Wij zijn de vakbekwame partner in de inkoop en verkoop van duurzame pallets, kisten, palletranden en gitterboxen.

Maak uw wensen kenbaar