APC Pallets - kunststof H1 pallets

Wat zijn kunststof H1 pallets?

 

Kunststof H1 pallets zijn pallets gemaakt van kunststof. H1 is een categorie van poolpallets die wordt gebruikt voor transport en opslag van voedingsmiddelen en producten met een vergelijkbare hygiëne-eis. De pallets zijn gemaakt van plastic materialen zoals HDPE (High-Density Polyethylene) of PP (Polypropyleen). Deze materialen zijn sterk, bestand tegen chemicaliën en vocht en makkelijk te reinigen. Daarbij komt dat deze materialen temperatuurbestendig zijn en gebruikt kunnen worden voor transport of opslag bij extreem hoge of lage temperaturen. De pallet blijft namelijk presteren van -40 °C tot een maximum van 70 °C. Daarom zijn ze geschikt voor gebruik in voedingsmiddelenindustrie, farmaceutische industrie en andere sectoren waar hygiëne een belangrijke rol speelt. De kunststof pallet heeft een afmeting van 800 x 1200 x 160 mm en is uitgevoerd met drie palletsledes overlangs. Zowel de palletsledes als de onderkant van de klossen zijn gesloten, glad en er zijn geen ribstructuren.

Voordelen kunststof H1 pallets

Kunststof H1 pallets bieden veel voordelen ten opzichte van houten pallets. De kunststof pallets zijn een stuk duurzamer, omdat ze bij zorgvuldig gebruik tot wel 10 keer langer mee kunnen gaan dan een houten pallet. De kunststof H1 pallets zijn namelijk extra versterkt op diverse punten, onder andere in de palletsledes en bij de aansluiting van de palletsledes met de klossen. Hiermee voldoen onze pallets dan ook aan de specifieke eisen om het GS1 keurmerk te mogen ontvangen.

Ook zijn de kunststof H1 pallets ontworpen met een open structuur, waardoor vuil en water gemakkelijk kunnen worden afgevoerd. Dit helpt om de kans op de groei van micro-organismen te verminderen, maar ook om corrosie en rot tegen te gaan. De pallets zijn ook bedekt met antibacteriële additieven om het groeipotentieel van micro-organismen te verminderen, wat de pallets een stuk hygiënischer maken. Daarnaast zijn ze licht van gewicht, waardoor ze eenvoudig te verplaatsen en te stapelen zijn en geschikt maakt voor transport.

Kunststof H1 pallets kopen

Jouw kunststof H1 pallet koop je bij APC Pallets. Wil je meer informatie over onze kunststof H1 pallets of over de aanschaf van kunststof H1 pallets? Neem contact op via 0315-617799 of mail naar info@apc-pallets.nl. Wij zijn je graag van dienst!