MAATWERK

Pallets op maat voor een vlot logistiek proces

De meest gebruikte pallet in Europa is de europallet. Met zijn standaardafmeting van 80 x 120 cm heeft deze pallet een draagvermogen van 1500 kg tot 2000 kg. De europallet is zeer geschikt voor het vervoeren van standaardvracht.

Maar niet elke vracht is standaard. Om goederen met afwijkende afmetingen zo efficiënt mogelijk te vervoeren of op te slaan is een standaard pallet maat niet altijd de beste oplossing. Daarom maken wij pallets met een afwijkend draagvermogen of een bijzondere vorm.

Wanneer kiezen voor een pallet op maat?

Het komt vaker voor dan u denkt; transport van producten die niet op een standaard pallet passen. De ruimte in de trailer wordt niet optimaal benut en het inladen van de pallets neemt meer tijd in beslag. Onnodige kosten die voorkomen kunnen worden door gebruik te maken van pallets met een andere afmeting dan standaard.

Een maatwerk pallet wordt bijvoorbeeld ingezet wanneer een vracht zwaarder is dan normaal.
Het draagvermogen van een pallet op maat kan namelijk vele malen hoger zijn dan die van een standaard pallet.

Een pallet op maat kan in elke gewenste afmeting of vorm gemaakt worden voor een zo doeltreffend en veilig mogelijk logistiek proces. Een goede afstemming van product en pallet vermindert ook de kans op schade bij transport en verplaatsen.

Delen van een opslagruimte blijven soms onbenut omdat een standaard pallet niet past. Door gebruik te maken van speciaal voor u op maat gemaakte pallets is het mogelijk uw magazijn of opslagruimte zo optimaal mogelijk in te richten.

Een onevenwichtige verdeling van het gewicht kan voor onveilige situaties zorgen, zowel bij het verplaatsen van de pallets als bij de opslag. Onze maatwerk pallets worden speciaal ontworpen om de veiligheid van werknemers te garanderen door het gewicht van de vracht gelijkmatig te verdelen.

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Ons team ervaren specialisten brengt uw logistieke situatie in kaart en bedenkt een maatwerk oplossing volgens de ISPM15 certificering. Deze certificering is een internationaal keurmerk en staat voor kwaliteit en een wereldwijde transportgarantie.
Jaarlijks leveren wij meer dan 240.000 maatwerkoplossingen uit eigen productie. Wat uw uitdaging ook is, wij hebben de oplossing!

De voordelen van een pallet op maat

  • Geheel naar uw situatie en wens geproduceerd
  • Gegarandeerde kwaliteit
  • Alle afmetingen mogelijk
  • Eigen productie
  • Productie volgens de ISPM15 normering

Onze specialisten staan voor u klaar

Twijfelt u nog of maatwerk pallets geschikt zijn voor uw organisatie? Vraag dan vrijblijvend een gesprek aan met een van onze specialisten. Zij beantwoorden uw vragen en kijken wat voor u de beste oplossing is. Wij zijn telefonisch te bereiken op telefoonnummer (0315) 617 799 of via mail: info@apc-pallets.nl. U kunt ook ons contactformulier invullen.

Klik voor een overzicht van onze standaardpallets hier.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Jaarlijks leveren wij meer dan 240.000 maatwerkoplossingen

Bart Wensink
Algemeen Directeur APC Pallets